zespół

JAROSŁAW GIBAS

socjolog, dawniej dziennikarz i publicysta – obecnie nauczyciel.
Prowadzi autorskie szkolenia z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, psychosocjologii zmiany oraz modelu transpersonalnego – systemu procesowej pracy z klientem wykorzystywanego m. in. w mentoringu, coachingu i psychoterapii. Uczy warsztatowych technik mindfulness oraz medytacji świeckiej.
Jest autorem kilku książek łączących perspektywę socjologii – opartej głównie o struktury relacyjne – oraz psychologii rozwoju świadomości w ujęciu wewnętrznych mechanizmów przemiany. W tym m. in.: „Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy” (Instytut Tathata 2018), „Alchemia duchowego rozwoju” (Sensus 2017),  „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2014).

wiceprezes zarządu i założyciel Fundacji Hinc Sapientia

Więcej informacji: https://pl.wikipedia.org/wiki/Jarosław_Gibas  oraz www.jaroslawgibas.com

dorota_stronaDOROTA MRÓWKA

z wykształcenia teatrolog, przez wiele lat pracowała jako dziennikarz prasy codziennej i mediów elektronicznych. Dzisiaj eksploruje filozofię Dalekiego Wschodu oraz bada medytacje z różnych stron świata i stara się przełożyć ich mądrość na realia świata zachodniego, dzięki czemu mogą stać się bardzo przydatnym narzędziem w radzeniu sobie z codziennymi problemami.
Prowadzi warsztaty medytacji i mindfulness, które są całkowicie neutralne światopoglądowo, nie związane z jakąkolwiek religią lub wyznaniem. Jest autorką książek: „Joga bez napinki” (Sensus 2016) i „Odczarować medytację” (Sensus w 2017).
Prowadzi bloga www.zyciebeznapinki.pl

prezes zarządu Fundacji Hinc Sapientia

www.dorotamrowka.com

AGNIESZKA OSTROWSKA

certyfikowana coach transpersonalna i trenerka.  Autorka projektu Droga Kobiet.  Większość życia zawodowego związana z mediami prasowymi i organizacjami pozarządowymi. Amatorka słowa pisanego, fotografii, teatru i sztuk pięknych.

Inspiruje i motywuje do świadomego poszukiwania spełnienia i odkrywania sensu życia. Praktykuje codzienną uważność, medytację świecką i tybetańską jogę tsa-lung. Gra na gongach i misach. Prowadzi warsztaty medytacyjne dla dzieci i rodziców w ramach projektu Rodzinnej Szkoły Medytacji.

dyrektor d/s projektów Fundacji Hinc Sapientia

www.agnieszkaostrowska.info

TOMASZ MENDECKI

z wykształcenia inżynier, z zamiłowania pasjonat rozwoju osobistego oraz duchowego. Różnorodność doświadczeń zawodowych oraz zainteresowań sprawia, że na wiele spraw patrzy nieszablonowo. Lubi podróże. Miał okazję zwiedzić większość krajów Dalekiej Azji. W pewnym momencie swojego życia stało się dla niego ważne, aby to co robi było spójne z przekonaniami i wartościami – to sprawiło, że podjął współpracę z Fundacją Hinc Sapientia.

korodynator d/s szkoleń VoD Fundacji Hinc Sapientia

www.szkoleniahs.org