Medytacja dla zabieganych

Krótki, praktyczny warsztat medytacji dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na praktykę formalną. Podczas 3 godzinnego spotkania uczestnicy nauczą się podstaw medytacji, prawidłowego oddychania, relaksacji oraz krótkich, prostych medytacji zajmujących zaledwie kilka minut. Przybliżamy także medytację nieformalną, która wykorzystuje codzienne czynności do utrzymania pełnej uważności i wewnętrznego spokoju.

Medytacje te są neutralne światopoglądowo, nie związane z żadną z religii, można je wykonywać w każdym niemal miejscu i o każdej porze.

Zależy nam, by uczestnicy warsztatu, po jego ukończeniu, mogli przenieść poznane techniki medytacyjne do swojego życia i praktykować samodzielnie, bez konieczności zasiadania na poduszce medytacyjnej.

Zapewniamy maty, koce oraz poduszki do medytacji, a także krzesła dla osób, które nie są przyzwyczajone do siedzenia na poduszce. Na uczestników czeka także woda oraz pokrzepiająca herbata.

foto: Renaude Hatsedakis/freeimages.com