ABC medytacji – szkolenie video

Szkolenie video „ABC medytacji”

Dorota Mrówka i Magdalena Grządziel

Medytacja w świeckim wydaniu

Medytacja na początku wydaje się czymś tajemniczym, czymś trudnym i wymagającym. Najczęściej nie wiemy jak się za nią zabrać, chociaż czytaliśmy sporo na ten temat, a czasami nawet próbowaliśmy praktykować w domowym zaciszu. Z różnymi efektami. To naturalne, większość z nas przechodziła przez ten etap. Aby jednak medytacja przyniosła pozytywne efekty, warto się nauczyć technik, które ułatwią nam zadanie.

Jeśli zatem chcesz spróbować, chcesz zacząć przygodę z medytacją, ale nie wiesz jak się za to zabrać, zapraszamy na całodniowy, kameralny warsztat medytacyjny, na którym poznasz podstawowe techniki relaksacji, koncentracji oraz medytacji. Wszystkie proponowane przez nas praktyki mają świecki charakter, nie są związane z żadnym wyznaniem ani religią. Może wziąć w nich udział każdy, bez względu na światopogląd i wyznawane wartości.

Medytacja jest jednym z najbardziej skutecznych metod pracy z własnym umysłem oraz doskonałym sposobem rozwoju osobistego. Pomaga radzić sobie ze stresem, lepiej rozwiązywać problemy, poprawia samopoczucie, pamięć i zdolności kognitywne. Badania naukowe potwierdzają też, że ma niebagatelny wpływ na nasze zdrowie fizyczne i psychiczne. A co najważniejsze – pierwsze efekty pojawiają się już po 8 tygodniach regularnej praktyki. Tylko tyle…

Czego dokładnie się nauczysz?

Podczas szkolenia video dowiesz się czym jest medytacja, nauczysz się jak prawidłowo oddychać, jak nawiązać lepszy kontakt ze swoim ciałem i umysłem, jak wygląda prawidłowa pozycja medytacyjna, jak poradzić sobie z natrętnymi myślami i męczącymi emocjami. Poznasz także podstawowe techniki medytacyjne, aby wybrać najlepszą dla siebie ścieżkę wewnętrznego rozwoju.

ZAKRES TEMATYCZNY SZKOLENIA:

• Medytacja jako skuteczne narzędzie w psychoterapii
  • Co to jest medytacja?
  • Relaksacja
  • Koncentracja
  •  Rodzaje medytacji
  • Medytacja i praca z emocjami
  •  Jak prawidłowo oddychać?
  •  Rodzaje oddechu
  •  Medytacja w walce ze stresem
  •  Kiedy medytować?
  •  Gdzie medytować?
  • Pozycje medytacyjne
  •  Wpływ medytacji na relacje
  • Wskazówki do samodzielnej praktyki

ZOBACZ BEZPŁATNY FRAGMENT:

Zapraszamy na naszą platformę szkoleń video. Jeśli chcesz wziąć udział w kursie, kliknij w link: MEDYTACJA. Cena kursu wynosi 198 zł.