Inteligencja emocjonalna – zarządzanie emocjami

Zarządzanie emocjami nie polega na tym, by je odrzucać i ich nie odczuwać. To, że się w nas pojawiają, to naturalny proces, na który najczęściej zresztą nie mamy wpływu. Złość, irytacja, lęk czy rozdrażnienie są stałym elementem gry zwanej życiem. Wszyscy ich doświadczamy i zagraża nam nie to, że się pojawiają, ale wyłącznie to, czy pozwolimy, aby przejęły nad nami kontrolę. Zarządzanie emocjami to proces odzyskiwania kontroli nad własnym systemem emocjonalnym i jednocześnie zdobywanie umiejętności diagnozy oraz poskramiania emocji innych ludzi. Mamy prawo sobie z tym nie radzić, bo żaden oficjalny system edukacyjny nie wyposażył nas w takie umiejętności. Ale warto to zmienić.

Zarządzanie emocjami może w znacznym stopniu podnieść jakość naszego życia: prywatnego, zawodowego oraz relacyjnego.Korzyści z opanowania takich umiejętności są ogromne, co potwierdzają uczestnicy naszych szkoleń. Dlaczego zatem nie spróbować samemu jak to działa? Dlaczego nie skorzystać z tej wiedzy i nie ułatwić sobie życia?

Eksplorowanie świata emocji, zarówno własnych, jak i tych, którymi kierują się inni ludzie, może być fascynującą przygodą poznawania ukrytych, jakże jednak istotnych mechanizmów odpowiedzialnych za nasze reakcje, współdziałanie z innymi ludźmi oraz relacji, którą budujemy z samymi sobą.

Zapraszamy na całodniowe szkolenie oferujące wiedzę z obszaru inteligencji emocjonalnej oraz techniki i narzędzia zarządzania emocjami. Kilka godzin Twojej uwagi zogniskowanej na emocjonalnym świecie może być niezwykle cenną inwestycją, przynoszącą nie dające się przecenić życiowe profity. Korzyści jest zbyt wiele, by mogły ujść Twojej uwadze.

Szkolenie „Inteligencja emocjonalna – zarządzanie emocjami” składa się z czterech półtoragodzinnych modułów:

Moduł 1:
Godz. 10.00 – 11.30  Mechanizmy i źródła emocji

Moduł 2:
Godz. 11.45 – 13.15  Emocjonalne zachowania, komunikacja i procesy myślowe

Moduł 3:
Godz. 13.30 – 15.00  Zarządzanie emocjami

Moduł 4:
Godz. 16.00 – 17.30  Emocje w dawnych tradycjach i systemach

A co po szkoleniu?

Szkolenia i warsztaty to świetny sposób na to, by dowiedzieć się czegoś nowego, rozwinąć poszerzyć horyzonty, zdobyć twardą wiedzę z konkretnej dzieciny.
Często jednak uczestnicy warsztatów pytają: ok, ale jak to zrobić, jak fizycznie wdrożyć nowe pomysły, marzenia, zmiany w życie?

Dlatego właśnie proponujemy Państwu nowy moduł – indywidualna sesja ze specjalistą modelu transpersonalnego. Sesja odbywa się na następny dzień po zakończeniu szkolenia, kiedy uczestnicy są jeszcze pełni energii do zmiany.

Jaki jest cel sesji?
Jest to indywidualna praca nad tym, czego Klientowi brak; z tym, co go blokuje, uwiera –  to Klient decyduje nad czym chce pracować.

Czy sesja ze specjalistą modelu transpersonalnego się opłaca?
Czy człowiek z właściwym poczuciem własnej wartości, z przewietrzoną głową, z równowagą wewnętrzną, otwartością, kreatywnym podejściem, żyjący w zgodzie ze swoimi wartościami jest dobrym współpracownikiem, managerem, szefem, pracownikiem?

Jak działa model transpersonalny?
Główną zasadą technik transpersonalnych jest zmiana punktu widzenia – spojrzenie na siebie oraz na sytuację z perspektywy osoby trzeciej, to pozwala na odizolowanie ego i łatwiejszy dostęp do bardzo precyzyjnej informacji – co robimy nie tak, co powinniśmy zmienić.

Zapraszamy na indywidualną sesję w modelu transpersonalnym następnego dnia po zakończeniu szkolenia. Ilość sesji w pakiecie: 4. Czas trwania jednej sesji: od 1,5 h do 2 h. Proponowane godziny sesji: 9.30, 11.30, 14.00, 16.00.

Koszt pakietu 4 sesji indywidualnych w Warszawie wynosi 2 900 zł brutto. W przypadku szkolenia poza Warszawą koszty uzgadniane są indywidualnie.

Sesje indywidualne prowadzi Agnieszka Janowska

Specjalista modelu transpersonalnego, coach, terapeuta TSR. Specjalizuje się w pracy nad relacjami, poczuciem własnej wartości i  przełamywaniem samoograniczających przekonań, często sięga na sesji indywidualnej do pracy z cieniem – najbardziej skrywanej części naszej osobowości – z życiowych i zawodowych doświadczeń wynika, że przepracowanie tego, czego najbardziej unikamy, pozwoli nam na osiągnięcie spełnienia i radości wewnętrznej.

Układ i wyposażenie sali

Sala szkoleniowa z krzesłami ustawionymi w podkowę wyposażona we flipczart oraz projektor. Niezbędny jest dostęp do sali dla trenera na godzinę przed szkoleniem. Rekomendowana ilość uczestników wynosi 16 osób. Maksymalna ilość uczestników 40 osób. Powyżej 20 uczestników niezbędne jest nagłośnienie sali. Trener korzysta z mikrofonu bezprzewodowego nagłownego SHURE ze standardowym wejściem mikrofonowym typu XRL.

Uczestnicy otrzymują

Materiały szkoleniowe w dedykowanych teczkach zawierające tekstowy opis najistotniejszych elementów szkolenia przyporządkowany do grafik slajdów prezentowanych uczestnikom w trakcie szkolenia. Dodatkowo uczestnicy otrzymują notesy formatu A5, długopisy oraz świadectwa imienne uczestnictwa w szkoleniu. Pakiet materiałów szkoleniowych jest wysyłany przesyłką kurierską przed szkoleniem na adres organizatora szkolenia.

Koszty szkolenia

Honorarium za przeprowadzenie szkolenie wynosi 397 zł od jednego uczestnika, przy czym minimalna liczba uczestników wynosi 12 osób. Dodatkowo organizator pokrywa koszty związane z wynajmem oraz wyposażeniem sali, noclegiem trenera oraz serwisem kawowym i lunchem oferowanym uczestnikom w trakcie szkolenia. Termin płatności wynosi 7 dni na podstawie faktury z zerową stawką VAT wystawianej przez Fundację Hinc Sapientia.