zajęcia

DLA KOGO:
Zajęcia przeznaczone są dla dzieci w wieku 6-9 lat. Grupa liczy maksymalnie 15 osób. W zajęciach mogą wziąć także udział rodzice/opiekunowie dzieci.

KIEDY:
Zajęcia odbywają się raz w tygodniu, w czwartki od 17:00 do 18:00

GDZIE:
Dwujęzyczna Szkoła Podstawowa ATUT Fundacji Edukacji Międzynarodowej
ul. Racławicka 101, 53-149 Wrocław,
sala sportowa 148

CENNIK:
150 zł miesięcznie
jednorazowe wejście 35 zł

OGÓLNY PROGRAM ZAJĘĆ:
1) Rozpoczęcie (10-15 min)
chwila na przywitanie i rozmowę w formie zabawy pedagogicznej na temat tego, co ważnego działo się u dziecka w ostatnich dniach
2) Zabawy skupiające uwagę na „tu i teraz” (20-30min)
praca z oddechem, uważnością, odczuwaniem świata różnymi zmysłami
3) Zabawy ruchowe (10-20min)
np. w rytmie muzyki relaksacyjnej i mantr, z uniwersalnym przekazem szacunku, pokoju i miłości wobec natury i drugiego człowieka

Natalia Kawalec
Psycholog ze specjalnością psychologia zarządzania i marketingu, w trakcie uzyskiwania uprawnień pedagogicznych oraz podstaw dogoterapii. W wolnych chwilach poświęca się pasjom artystycznym takim jak fotografia, pisanie do „szuflady”, czy odnawianie starych mebli. Miłośnik wszystkich niewinnych istot, w szczególności dzieci i zwierząt. Wspólnie z Jolą Różewicz realizuje we Wrocławiu projekt KidsMindfulness, który jest odzwierciedleniem tego, co od kilku lat gra w jej duszy. Jak sama mówi: „Od dzieciństwa nosimy w sobie stosy kodów, traum i blokad, co nierzadko czyni nas nieszczęśliwymi istotami w skórze osób dorosłych. Aby zapobiec chorobie na jaką panuje współczesny świat musimy zwrócić się do dzieci, bo to właśnie w ich rękach jest nasza przyszłość. Jeśli będę mogła mieć wpływ na budowanie z nimi lepszego jutra, to chcę to robić.”

Jolanta Różewicz
Z wykształcenia prawnik, zawodowo przez 10 lat była menadżerem. Obecnie prowadzi swoją działalność gospodarczą związaną z obsługą spółek prawa handlowego. Od wielu lat zdobywa wiedzę związaną z rozwojem osobistym i duchowym, kończy Szkołę Trenerów Rozwoju Osobistego.
Marzy o stworzeniu centrum rozwoju osobistego i duchowego na terenie Wrocławia i innych dużych miast w Polsce, zależy jej na budowaniu nowej, lepszej rzeczywistości – pomostu do świata wartości opartych na miłości, tolerancji i szacunku bez względu na kolor skóry, narodowość czy wyznanie – z uwzględnieniem bardzo ważnej roli dzieci i młodzieży w budowaniu nowej przyszłości.

foto główne: andreas160578/pixabay.com