Model transpersonalny – oś transpersonalna, 12.12.br, szkolenie on-line

AKADEMIA TERAPII TRANSPERSONALNEJ

II poziom kursu

Szkolenie  „Model transpersonalny – praca na osi transpersonalnej”
CZĘŚĆ TEORETYCZNA

wyłącznie dla osób, które uczestniczyły wcześniej przynajmniej w 1 szkoleniu modelu transpersonalnego!

prowadzi:
Jarosław Gibas

12 grudnia 2020
godz. 10.00 – 13.00

szkolenie on-line (komunikator Skype)

Ze względu na sytuację epidemiczną w Polsce, szkolenia z osi archetypu oraz transpersonalnej odbywać się będą w wersji on-line (część teoretyczna), a w pierwszym możliwym terminie odbędzie się dodatkowe szkolenie praktyczne w Warszawie, podczas którego uczestnicy będą mogli przećwiczyć narzędzia obu osi. Warunkiem otrzymania certyfikatu Akademii Terapii Transpersonalnej jest zaliczenie wszystkich szkoleń teoretycznych i praktycznych. W związku ze zmianą formuły, zmienia się także cena szkoleń on-line.

Osoby, które chcą specjalizować się w pracy z modelem transpersonalnym, mogą przystąpić do procesu certyfikacji TERAPEUTY TRANSPERSONALNEGO. Szczegóły znajdują się w linku: TERAPEUTA

OŚ TRANSPERSONALNA

Na tym poziomie wkraczamy na poziom duchowy, gdzie muszą się dokonać dwa procesy: separacja i ponowne połączenie. Pierwszy z nich jest warunkiem odzyskania władzy nad tym, co odseparowane. Twórca jest w stanie zarządzać swoim dziełem jedynie wówczas, kiedy nie uważa się za własne dzieło. Jeśli spojrzymy z tej perspektywy na własne emocje, ciało, umysł, czy całą materię, zdobywamy wówczas zdolność nowej jakości korzystania z tych wszystkich rzeczy. Stajemy się ich świadomymi i odpowiedzialnymi użytkownikami. Widzimy wyraźnie dlaczego określone działanie nie przynosi oczekiwanego efektu. I dopiero wówczas nadchodzi pora na drugi proces – ponownego zjednoczenia. Uzyskania jedności i spójności ciała, umysłu, emocji i myśli. Ale już w zupełnie nowej, odmienionej i precyzyjnie funkcjonującej formie. Mimo, iż powyższy model separacji i połączenia przewija się we wszystkich systemach, tradycjach i religiach, traktujemy go tutaj wyłącznie w kontekście psychologicznych i socjologicznych mechanizmów zarządzania własnym istnieniem.

Jarosław Gibassocjolog, były dziennikarz i publicysta, obecnie nauczyciel. Prowadzi szkolenia i wykłady z zakresu inteligencji duchowej i emocjonalnej oraz mindfulness. Autor kilku książek obejmujących szeroko rozumianą tematykę rozwoju osobowości, zarządzania emocjami oraz psychologii transpersonalnej. Napisał m. in. „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 r.), „Święty spokój. Instrukcja obsługi emocji” (Sensus 2018), „Mantra ciszy” (Sensus 2019), „Totem. Jak zbudować poczucie własnej wartości” (Sensus 2020)
www.jaroslawgibas.com

ZAPISY I INFORMACJE:
Dorota Mrówka
biuro@fundacjahs.org

KOSZT:
197 zł
Potwierdzeniem uczestnictwa jest wpłata całej kwoty na konto organizatora najpóźniej na 10 dni przed rozpoczęciem szkolenia.
Osoby zainteresowane otrzymaniem faktury prosimy o zgłoszenie tego mailowo.
Po zaksięgowaniu środków na koncie organizatora, otrzymują Państwo maila z potwierdzeniem.

Jeśli uczestnik rezygnuje z udziału do 14 dni przed rozpoczęciem szkolenia/warsztatu – otrzymuje pełny zwrot kosztów. Jeśli natomiast rezygnuje między 13 dniem, a dniem szkolenia włącznie – zwracamy kwotę pomniejszoną o 119 zł (co stanowi 30% wpłaty i równowartość poniesionych i nieodzyskiwanych kosztów organizacyjnych).