nauczyciele i trenerzy

JAROSŁAW GIBAS

Socjolog, dawniej dziennikarz i publicysta – obecnie nauczyciel. Prowadzi autorskie szkolenia z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, psychosocjologii zmiany oraz modelu transpersonalnego. Uczy warsztatowych technik mindfulness oraz medytacji świeckiej. Jest autorem  książek: „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom” (OnePress 2015, wydanie 2 – Sensu 2019), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 r.), „Święty spokój. Instrukcja obsługi emocji” (Sensus 2018), „Mantra ciszy. 7 ścieżek duchowego rozwoju” (Sensus 2019).
www.jaroslawgibas.com

DOROTA MRÓWKA

Nauczycielka medytacji i mindfulness. Z wykształcenia teatrolog, przez wiele lat pracowała jako dziennikarz prasy codziennej i mediów elektronicznych. Od lat eksploruje filozofię Dalekiego Wschodu oraz bada medytacje z różnych stron świata i stara się przełożyć ich mądrość na realia świata zachodniego, dzięki czemu mogą stać się bardzo przydatnym narzędziem w radzeniu sobie z codziennymi problemami.
Prowadzi warsztaty medytacji i mindfulness, które są całkowicie neutralne światopoglądowo, nie związane z jakąkolwiek religią lub wyznaniem. Jest autorką książek: „Joga bez napinki” (Sensus 2016), „Odczarować medytację” (Sensus 2017), „Medytacja dla zabieganych” (Sensus 2019).
www.dorotamrowka.com*88

MAGDALENA GRZĄDZIEL

Psycholog, psychoterapeuta w trakcie specjalizacji. Prowadzi terapie indywidualne w Poradni Zdrowia Psychicznego „Altermed” oraz w prywatnym gabinecie w Katowicach, współprowadziła terapie grupowe na Oddziale Dziennym Zaburzeń Nerwicowych w Katowicach. Stale poszerza swoją wiedzę i umiejętności poprzez udział w specjalistycznych kursach i szkoleniach – m.in dotyczących modeli psychoterapeutycznych, prowadzi bloga o tematyce związanej z psychologią. Jest certyfikowanym specjalistą terapii w modelu transpersonalnym.

magdalenagrzadziel.pl

AGNIESZKA JANOWSKA

Specjalizuje się w uwalnianiu od ograniczających przekonań i oczekiwań społecznych. Terapeuta TSR, jest certyfikowanym specjalistą terapii w modelu transpersonalnym.
Humor, dystans i śmiech to narzędzia, które wykorzystuje podczas pracy nad poczuciem własnej wartości czy wyborem właściwej drogi życiowej. Wyznaje zasadę, że jedyną drogą jest życie w zgodzie z własnymi wartościami. Wtedy wszystko staje się prostsze.
www.upraszczanie.pl

JOLA LITERSKA

Wokalistka, kompozytorka, autorka tekstów, związana z Górnym Śląskiem i jego kulturą. Buduje atmosferę koncertu lirycznym głosem o ciekawej barwie, który często traktuje jak instrument. Eksperymentuje ze śpiewem białym i wokalizą jazzową.
Dyskografia: Yoka – „Nadzieje ze szkła”, Van & Borner – „Miracles”, Jola Literska/Rafał Rękosiewicz – „Małe Rzeczy”, Jola Literska – „Protest Songs. Pieśni Lutra”.
Współpracuje z Fundacją Hinc Sapientia, gdzie prowadzi swój autorski warsztat „Ugłośnienie”, współautorka projektu „YO”.