nauczyciele i trenerzy

JAROSŁAW GIBAS

Socjolog, dawniej dziennikarz i publicysta – obecnie nauczyciel. Prowadzi autorskie szkolenia z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, psychosocjologii zmiany oraz modelu transpersonalnego. Uczy warsztatowych technik mindfulness oraz medytacji świeckiej. Jest autorem kilku książek łączących perspektywę socjologii oraz psychologii rozwoju świadomości w ujęciu wewnętrznych mechanizmów przemiany: „Święty spokój. Instrukcja obsługi emocji” (Sensus 2018), „Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy” (Fundacja Hinc Sapientia 2018), „Alchemia duchowego rozwoju” (Sensus 2017),  „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2014).
www.jaroslawgibas.com

DOROTA MRÓWKA

Z wykształcenia teatrolog, przez wiele lat pracowała jako dziennikarz prasy codziennej i mediów elektronicznych. Dzisiaj eksploruje filozofię Dalekiego Wschodu oraz bada medytacje z różnych stron świata i stara się przełożyć ich mądrość na realia świata zachodniego, dzięki czemu mogą stać się bardzo przydatnym narzędziem w radzeniu sobie z codziennymi problemami.
Prowadzi warsztaty medytacji i mindfulness, które są całkowicie neutralne światopoglądowo, nie związane z jakąkolwiek religią lub wyznaniem. Jest autorką książek: „Joga bez napinki” (Sensus 2016), „Odczarować medytację” (Sensus 2017), „Medytacja dla zabieganych” (Sensus 2019).
Prowadzi bloga www.zyciebeznapinki.pl
www.dorotamrowka.com

*888

JOLANTA RÓŻEWICZ

Z wykształcenia prawnik z dyplomem MBA, zawodowo przez 10 lat była menadżerem. Obecnie prowadzi swoją działalność gospodarczą związaną z obsługą spółek prawa handlowego. Od wielu lat zdobywa wiedzę związaną z rozwojem osobistym i duchowym, ukończyła kurs MBSR Polskiego Towarzystwa Mindfulness oraz Szkołę Trenerów Rozwoju Osobistego.
Marzy o stworzeniu centrum rozwoju osobistego i duchowego na terenie Wrocławia i innych dużych miast w Polsce, zależy jej na budowaniu nowej, lepszej rzeczywistości – pomostu do świata wartości opartych na miłości, tolerancji i szacunku bez względu na kolor skóry, narodowość czy wyznanie – z uwzględnieniem bardzo ważnej roli dzieci i młodzieży w budowaniu nowej przyszłości.
Szefowa projektu KidsMindfulness.

MAGDALENA GRZĄDZIEL

Psycholog, psychoterapeuta w trakcie specjalizacji. Prowadzi terapie indywidualne w Poradni Zdrowia Psychicznego „Altermed” oraz w prywatnym gabinecie w Katowicach, współprowadziła terapie grupowe na Oddziale Dziennym Zaburzeń Nerwicowych w Katowicach. Stale poszerza swoją wiedzę i umiejętności poprzez udział w specjalistycznych kursach i szkoleniach – m.in dotyczących modeli psychoterapeutycznych, prowadzi bloga o tematyce związanej z psychologią. Jest certyfikowanym specjalistą terapii w modelu transpersonalnym.

magdalenagrzadziel.pl

AGNIESZKA JANOWSKA

Specjalizuje się w uwalnianiu od ograniczających przekonań i oczekiwań społecznych. Terapeuta TSR.
Humor, dystans i śmiech to narzędzia, które wykorzystuje podczas pracy nad poczuciem własnej wartości czy wyborem właściwej drogi życiowej. Wyznaje zasadę, że jedyną drogą jest życie w zgodzie z własnymi wartościami. Wtedy wszystko staje się prostsze. Jest certyfikowanym specjalistą terapii w modelu transpersonalnym.

www.upraszczanie.pl

JOLA LITERSKA

Wokalistka, kompozytorka, autorka tekstów, związana z Górnym Śląskiem i jego kulturą. Buduje atmosferę koncertu lirycznym głosem o ciekawej barwie, który często traktuje jak instrument. Eksperymentuje ze śpiewem białym i wokalizą jazzową.
Dyskografia: Yoka – „Nadzieje ze szkła”, Van & Borner – „Miracles”, Jola Literska/Rafał Rękosiewicz – „Małe Rzeczy”, Jola Literska – „Protest Songs. Pieśni Lutra”. Współpracuje z Fundacją Hinc Sapientia, gdzie prowadzi swój autorski warsztat „Ugłośnienie”

MIKOŁAJ CENTKOWSKI

Student medycyny na Śląskim Uniwersytecie Medycznym, współzałożyciel startup’u Sculo oraz brązowy medalista Drużynowych Mistrzostw Polski w squashu. Wierzy, że zdrowie jest wynikiem świadomej pracy nad ciałem, umysłem i świadomym eksplorowaniem poziomu duchowego. Jego dewizą jest: „Jeśli chcesz być zdrowy, zadbaj o swoje prawdziwe szczęście”. Jest specjalistą terapii w modelu transpersonalnym. W fundacji pracuje przede wszystkim z zawodowymi sportowcami i młodymi dorosłymi. Jest liderem projektu Trening transpersonalny.