nauczyciele i trenerzy

JAROSŁAW GIBAS

Socjolog, dawniej dziennikarz i publicysta – obecnie nauczyciel. Prowadzi autorskie szkolenia z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, psychosocjologii zmiany oraz modelu transpersonalnego. Uczy warsztatowych technik mindfulness oraz medytacji świeckiej. Jest autorem  książek: „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom” (OnePress 2015, wydanie 2 – Sensus 2019), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 r.), „Święty spokój. Instrukcja obsługi emocji” (Sensus 2018), „Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy” (Instytut Tathata 2018), „Mantra ciszy. 7 ścieżek duchowego rozwoju” (Sensus 2019), „Totem. Jak zbudować poczucie własnej wartości?” (Sensus 2020).
www.jaroslawgibas.com

DOROTA MRÓWKA

Nauczycielka medytacji, mindfulness oraz technik redukcji stresu. Od lat eksploruje filozofię Dalekiego Wschodu oraz bada medytacje z różnych stron świata i stara się przełożyć ich mądrość na realia świata zachodniego, dzięki czemu mogą stać się bardzo przydatnym narzędziem w radzeniu sobie z codziennymi problemami.
 Na stałe współpracuje z Fundacją Hinc Sapientia, gdzie prowadzi warsztaty medytacji świeckiej. Jest autorką książek: „Joga bez napinki” (Sensus 2016), „Odczarować medytację” (Sensus 2017), „Medytacja dla zabieganych” (Sensus 2019). W 2019 roku otrzymała państwowe uprawnienia do wykonywania zawodu naturoterapeuty.
www.dorotamrowka.com*88

AGNIESZKA JANOWSKA

Terapeuta TRS, terapeuta transpersonalny. Specjalizuje się w uwalnianiu od ograniczających przekonań i oczekiwań społecznych.
Humor, dystans i śmiech to narzędzia, które wykorzystuje podczas pracy nad poczuciem własnej wartości czy wyborem właściwej drogi życiowej. Wyznaje zasadę, że jedyną drogą jest życie w zgodzie z własnymi wartościami. Wtedy wszystko staje się prostsze.
www.upraszczanie.pl

JOLA LITERSKA

Wokalistka, kompozytorka, autorka tekstów, związana z Górnym Śląskiem i jego kulturą. Buduje atmosferę koncertu lirycznym głosem o ciekawej barwie, który często traktuje jak instrument. Eksperymentuje ze śpiewem białym i wokalizą jazzową.
Dyskografia: Yoka – „Nadzieje ze szkła”, Van & Borner – „Miracles”, Jola Literska/Rafał Rękosiewicz – „Małe Rzeczy”, Jola Literska – „Protest Songs. Pieśni Lutra”.
Współpracuje z Fundacją Hinc Sapientia, gdzie prowadzi swój autorski warsztat „Ugłośnienie”, współautorka projektu „YO”.