nauczyciele i trenerzy

JAROSŁAW GIBAS

Socjolog, dawniej dziennikarz i publicysta – obecnie nauczyciel. Prowadzi autorskie szkolenia z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, psychosocjologii zmiany oraz modelu transpersonalnego. Uczy warsztatowych technik mindfulness oraz medytacji świeckiej. Jest autorem kilku książek łączących perspektywę socjologii oraz psychologii rozwoju świadomości w ujęciu wewnętrznych mechanizmów przemiany: „Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy” (Fundacja Hinc Sapientia 2018), „Alchemia duchowego rozwoju” (Sensus 2017),  „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2014).
Wiceprezes zarządu i założyciel Fundacji Hinc Sapientia
www.jaroslawgibas.com

DOROTA MRÓWKA

Z wykształcenia teatrolog, przez wiele lat pracowała jako dziennikarz prasy codziennej i mediów elektronicznych. Dzisiaj eksploruje filozofię Dalekiego Wschodu oraz bada medytacje z różnych stron świata i stara się przełożyć ich mądrość na realia świata zachodniego, dzięki czemu mogą stać się bardzo przydatnym narzędziem w radzeniu sobie z codziennymi problemami.
Prowadzi warsztaty medytacji i mindfulness, które są całkowicie neutralne światopoglądowo, nie związane z jakąkolwiek religią lub wyznaniem. Jest autorką książek: „Joga bez napinki” (Sensus 2016) i „Odczarować medytację” (Sensus w 2017).
Prowadzi bloga www.zyciebeznapinki.pl
Prezes zarządu Fundacji Hinc Sapientia.
www.dorotamrowka.com

*888

JOLANTA RÓŻEWICZ

Z wykształcenia prawnik z z dyplomem MBA, zawodowo przez 10 lat była menadżerem. Obecnie prowadzi swoją działalność gospodarczą związaną z obsługą spółek prawa handlowego. Od wielu lat zdobywa wiedzę związaną z rozwojem osobistym i duchowym, kończy Szkołę Trenerów Rozwoju Osobistego.
Marzy o stworzeniu centrum rozwoju osobistego i duchowego na terenie Wrocławia i innych dużych miast w Polsce, zależy jej na budowaniu nowej, lepszej rzeczywistości – pomostu do świata wartości opartych na miłości, tolerancji i szacunku bez względu na kolor skóry, narodowość czy wyznanie – z uwzględnieniem bardzo ważnej roli dzieci i młodzieży w budowaniu nowej przyszłości.
Szefowa projektu „KidsMindfulness” we Wrocławiu.
kontakt: jola@fundacjahs.org

MAGDALENA GRZĄDZIEL

Psycholog, współprowadziła terapie grupowe na Oddziale Dziennym Zaburzeń Nerwicowych w Katowicach, obecnie prowadzi terapie indywidualne w Poradni Zdrowia Psychicznego „Altermed”. Stale poszerza swoją wiedzę i umiejętności poprzez udział w specjalistycznych kursach i szkoleniach – m.in dotyczących modeli psychoterapeutycznych.
Jest certyfikowanym specjalistą modelu transpersonalnego.

magdalenagrzadziel.pl

NATALIA KAWALEC

Psycholog ze specjalnością psychologia zarządzania i marketingu, w trakcie uzyskiwania uprawnień pedagogicznych oraz podstaw dogoterapii. W wolnych chwilach poświęca się pasjom artystycznym takim jak fotografia, pisanie, czy odnawianie starych mebli. Miłośnik wszystkich niewinnych istot, w szczególności dzieci i zwierząt. Jak sama mówi: „Od dzieciństwa nosimy w sobie stosy kodów, traum i blokad, co nierzadko czyni nas nieszczęśliwymi istotami w skórze osób dorosłych. Aby zapobiec chorobie na jaką panuje współczesny świat musimy zwrócić się do dzieci, bo to właśnie w ich rękach jest nasza przyszłość. Jeśli będę mogła mieć wpływ na budowanie z nimi lepszego jutra, to chcę to robić.”
Współpracuje przy projekcie KidsMindfulness.
kontakt: natalia.kawalec@gmail.com

AGNIESZKA OSTROWSKA

Certyfikowana coach transpersonalna i trenerka.  Autorka projektu Droga Kobiet.  Większość życia zawodowego związana z mediami prasowymi i organizacjami pozarządowymi. Amatorka słowa pisanego, fotografii, teatru i sztuk pięknych. Inspiruje i motywuje do świadomego poszukiwania spełnienia i odkrywania sensu życia. Praktykuje codzienną uważność, medytację świecką i tybetańską jogę tsa-lung. Gra na gongach i misach.

www.agnieszkaostrowska.info