Medytacja dla zabieganych

Krótki, praktyczny warsztat medytacji dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na praktykę formalną. Podczas 3 godzinnego spotkania uczestnicy nauczą się podstaw medytacji, prawidłowego oddychania, relaksacji oraz krótkich, prostych medytacji zajmujących zaledwie kilka minut. Przybliżamy także medytację nieformalną, która wykorzystuje codzienne czynności do utrzymania pełnej uważności i wewnętrznego spokoju.

Medytacje te są neutralne światopoglądowo, nie związane z żadną z religii, można je wykonywać w każdym niemal miejscu i o każdej porze.

Zależy nam, by uczestnicy warsztatu, po jego ukończeniu, mogli przenieść poznane techniki medytacyjne do swojego życia i praktykować samodzielnie, bez konieczności zasiadania na poduszce medytacyjnej.

Zapewniamy maty, koce oraz poduszki do medytacji, a także krzesła dla osób, które nie są przyzwyczajone do siedzenia na poduszce. Na uczestników czeka także woda oraz pokrzepiająca herbata.

Korzyści z udziału w warsztacie:
– poprawa koncentracji i skupienia
– lepsze zarządzanie emocjami
– wzrost samoświadomości
– redukcja stresu
– nauka relaksu
– poznanie zasad prawidłowej i bezpiecznej medytacji

Dorota Mrówka
z wykształcenia teatrolog, przez wiele lat pracowała jako dziennikarz prasy codziennej i mediów elektronicznych. Dzisiaj eksploruje filozofię Dalekiego Wschodu oraz bada medytacje z różnych stron świata i stara się przełożyć ich mądrość na realia świata zachodniego, dzięki czemu mogą stać się bardzo przydatnym narzędziem w radzeniu sobie z codziennymi problemami.
Prowadzi warsztaty medytacji i minfulness, które są całkowicie neutralne światopoglądowo, nie związane z jakąkolwiek religią lub wyznaniem. Jest autorką książek: „Joga bez napinki” (Sensus 2016) i „Odczarować medytację” (Sensus w 2017).
Prowadzi bloga www.zyciebeznapinki.pl, www.dorotamrowka.com

Jarosław Gibas – socjolog, były dziennikarz i publicysta, obecnie nauczyciel. Prowadzi szkolenia i wykłady z zakresu inteligencji duchowej i emocjonalnej oraz mindfulness. Autor kilku książek obejmujących szeroko rozumianą tematykę rozwoju osobowości, zarządzania emocjami oraz psychologii transpersonalnej. Napisał m. in. „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 r.)
www.jaroslawgibas.com

Zgłoszenia i informacje: