Rodzinne zajęcia mindfulness, 24.05.br., Wrocław

Dwujęzyczna Szkoła Podstawowa ATUT Fundacji Edukacji Międzynarodowej
ul. Racławicka 101, 53-149 Wrocław,
sala sportowa 148

Zapraszamy na bezpłatne zajęcia mindfulness dla dzieci i rodziców.

Odpowiadając na potrzeby rodziców, którzy chcieliby zobaczyć jak przebiegają zajęcia mindfulness organizowane przez naszą fundację, serdecznie zapraszamy 24 maja br. na wspólne warsztaty w ramach projektu KidsMindfulness.

Czy jesteś gotowy przeżyć wspólną przygodę ze swoimi dziećmi? Czy chciałbyś bardziej efektywnie wykorzystać wspólny czas, który wykradasz dla nich w ciągu dnia pełnego obowiązków? Naszą misją jest uczenie młodego pokolenia uważności (mindfulness). Czas spędzony na zajęciach jest jak ziarenko, które zostało zasiane, jednak bez Twojego podlewania może nie wykiełkować w pełni lub nie wyrosnąć wcale. Właśnie dlatego chciałybyśmy zaprosić Cię na zajęcia, podczas których razem doświadczymy, czym tak naprawdę jest uważność, czemu służy i jak możesz poprzez nią wzmocnić swoją wieź z dzieckiem . Mówi się, że „czym skorupka za młody nasiąknie, tym na starość trąci”, nie zapominajmy jednak, że „przykład idzie z góry”, dlatego bardzo ważne jest nie tylko Twoje wsparcie, ale również aktywne zaangażowanie się w ćwiczenia razem ze swoją pociechą. Szczęśliwy rodzic to szczęśliwe dziecko.

PROWADZĄCE:
Natalia Kawalec – psycholog ze specjalnością psychologia zarządzania i marketingu, w trakcie uzyskiwania uprawnień pedagogicznych oraz podstaw dogoterapii. W wolnych chwilach poświęca się pasjom artystycznym takim jak fotografia, pisanie do „szuflady”, czy odnawianie starych mebli. Miłośnik wszystkich niewinnych istot, w szczególności dzieci i zwierząt. Wspólnie z Jolą Różewicz realizuje we Wrocławiu projekt KidsMindfulness, który jest odzwierciedleniem tego, co od kilku lat gra w jej duszy. Jak sama mówi: „Od dzieciństwa nosimy w sobie stosy kodów, traum i blokad, co nierzadko czyni nas nieszczęśliwymi istotami w skórze osób dorosłych. Aby zapobiec chorobie na jaką panuje współczesny świat musimy zwrócić się do dzieci, bo to właśnie w ich rękach jest nasza przyszłość. Jeśli będę mogła mieć wpływ na budowanie z nimi lepszego jutra, to chcę to robić.”

Jolanta Różewicz – z wykształcenia prawnik, zawodowo przez 10 lat była menadżerem. Obecnie prowadzi swoją działalność gospodarczą związaną z obsługą spółek prawa handlowego. Od wielu lat zdobywa wiedzę związaną z rozwojem osobistym i duchowym, kończy Szkołę Trenerów Rozwoju Osobistego.
Marzy o stworzeniu centrum rozwoju osobistego i duchowego na terenie Wrocławia i innych dużych miast w Polsce, zależy jej na budowaniu nowej, lepszej rzeczywistości – pomostu do świata wartości opartych na miłości, tolerancji i szacunku bez względu na kolor skóry, narodowość czy wyznanie – z uwzględnieniem bardzo ważnej roli dzieci i młodzieży w budowaniu nowej przyszłości.

Na zajęcia prosimy zaopatrzyć się w wodę do picia. Zapewniamy maty, poduszki oraz sprzęt potrzebny do zajęć.

Ze względów organizacyjnych, prosimy o zgłoszenie uczestnictwa u szefowej projektu KidsMindfulness Jolanty Różewicz:
jola@fundacjahs.org
tel.   500 077 742