Szkolenie „Zarządzanie emocjami”, 17.03.br., Katowice

ul. Żelazna 17
Katowice
sala C04

Jak poradzić sobie z trudnymi emocjami? Co zrobić z lękiem, stresem, gniewem lub brakiem pewności siebie? Jak skutecznie zarządzać swoimi emocjami w życiu i pracy?

Tego dowiesz się na naszym szkoleniu.

Korzystanie z własnego systemu emocjonalnego jest umiejętnością, którą dzisiaj przypisujemy do zasobów inteligencji emocjonalnej. Określa się tym mianem naszą zdolność do rozumienia i świadomego korzystania ze świata emocji, zdolność do zarządzania tym światem i czerpania z jego istnienia wszelkich korzyści, przy jednoczesnym ograniczaniu lub wyeliminowaniu wszelkich krzywd, które sobie wyrządzamy wraz z brakiem powyższych umiejętności.

Uznaje się, że inteligencja emocjonalna jest jedną z kluczowych umiejętności zarówno w biznesie, jak i życiu prywatnym. Odpowiada ona za budowanie relacji z innymi, tworzenie skutecznych zespołów, a także własny, harmonijny rozwój. Jednak co najważniejsze – nie jest zarezerwowana jedynie dla tych, którzy mają do niej wrodzony talent. Można się jej nauczyć. Dlatego też przygotowaliśmy całodniowe szkolenie z zakresu inteligencji emocjonalnej (EQ) oraz technik radzenia sobie z emocjami.

Zakres tematyczny szkolenia:
I. Mechanizmy i źródła emocji
Z tego modułu dowiesz się w jaki sposób powstają emocje i dlaczego nasz emocjonalny system skłania nas do konkretnych zachowań i jak się przed nimi możemy ustrzec. Poznasz również zaskakujące atawizmy emocjonalne – źródła naszych podświadomych decyzji, których fundamentem stają się niekontrolowane emocje – oraz sposoby na to, jak sobie z nimi radzić.

II. Emocjonalne zachowania, komunikacja i procesy myślowe
Moduł ten wyposaży cię w umiejętności regulacji najczęściej pojawiających się emocji oraz prowokowanych nimi procesów myślowych. Dowiesz się w jaki sposób system emocjonalny wpływa na nasze społeczne role oraz budowanie relacji oraz poznasz narzędzia skutecznego rozwiązywania wielu relacyjnych problemów. Tutaj poznasz również proste i efektywne sposoby zmiany przekonań własnych i innych.

III. Zarządzanie emocjami
Tym razem wkroczysz w przestrzeń technik zarządzania emocjonalnym systemem i to zarówno w sytuacjach towarzyskich, czy prywatnych, jak i w kontekście zawodowym: budowania własnej kariery lub też zarządzania zespołem, rozwiązywania konfliktów oraz konstruktywnej współpracy. Dowiesz się dlaczego ludzie tak często poddają się emocjonalnym reakcjom i jak temu zaradzić.

IV. Emocje w dawnych tradycjach i systemach
Ostatni moduł został poświęcony praktycznym umiejętnościom i wiedzy, którą możemy zaczerpnąć z wielowiekowej tradycji religijnej lub filozoficznej najstarszych systemów, w których wypracowano wciąż aktualne sposoby radzenia sobie z emocjami. Tutaj okaże się jak wiele skutecznych i zarazem prostych narzędzi możemy zastosować we współczesnym świecie, by szybko i trwale móc zmienić jakość naszego emocjonalnego funkcjonowania.

Jarosław Gibas – socjolog, były dziennikarz i publicysta, obecnie nauczyciel. Prowadzi szkolenia i wykłady z zakresu inteligencji duchowej i emocjonalnej oraz mindfulness. Autor kilku książek obejmujących szeroko rozumianą tematykę rozwoju osobowości, zarządzania emocjami oraz psychologii transpersonalnej. Napisał m. in. „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 r.)
www.jaroslawgibas.com

Magdalena Grządziel – psycholog, psychoterapeuta w trakcie specjalizacji. Prowadzi terapie indywidualne w Poradni Zdrowia Psychicznego „Altermed” oraz w prywatnym gabinecie w Katowicach, współprowadziła terapie grupowe na Oddziale Dziennym Zaburzeń Nerwicowych w Katowicach. Stale poszerza swoją wiedzę i umiejętności poprzez udział w specjalistycznych kursach i szkoleniach – m.in dotyczących modeli psychoterapeutycznych, prowadzi bloga o tematyce związanej z psychologią.
Jest certyfikowanym specjalistą modelu transpersonalnego.
magdalenagrzadziel.pl

Uczestniczy otrzymują:
materiały szkoleniowe
* świadectwa uczestnictwa
* notatniki, długopisy
* bufet kawowy

Lunch we własnym zakresie.

INFORMACJE I ZAPISY:
Magdalena Grządziel
magda@fundacjahs.org

KOSZT:
397 zł

Wpłat można również dokonywać przelewem na konto Fundacji:
Fundacja Hinc Sapientia
Nr konta: 54 1140 2004 0000 3402 7687 5122
Tytuł przelewu: Imię i nazwisko, data i miejsce warsztatu
Warunkiem rezerwacji miejsca na warsztacie jest wpłata zaliczki 100 zł lub całej kwoty. Po zaksięgowaniu środków na koncie organizatora  otrzymują Państwo mailem potwierdzenie uczestnictwa w warsztacie. Osoby zainteresowane otrzymaniem faktury za udział w warsztacie prosimy o zgłoszenie tego mailowo: biuro@fundacjahs.org