Szkolenie „Zarządzanie emocjami”, 23.05.br., Warszawa

ul. Ogrodowa 58,
 Warszawa,
sala „Wenecja”

Jak poradzić sobie z trudnymi emocjami? Co zrobić z lękiem, stresem, gniewem lub brakiem pewności siebie? Jak skutecznie zarządzać swoimi emocjami w życiu i pracy?

Tego dowiesz się na naszym szkoleniu.

Korzystanie z własnego systemu emocjonalnego jest umiejętnością, którą dzisiaj przypisujemy do zasobów inteligencji emocjonalnej. Określa się tym mianem naszą zdolność do rozumienia i świadomego korzystania ze świata emocji, zdolność do zarządzania tym światem i czerpania z jego istnienia wszelkich korzyści, przy jednoczesnym ograniczaniu lub wyeliminowaniu wszelkich krzywd, które sobie wyrządzamy wraz z brakiem powyższych umiejętności.

Uznaje się, że inteligencja emocjonalna jest jedną z kluczowych umiejętności zarówno w biznesie, jak i życiu prywatnym. Odpowiada ona za budowanie relacji z innymi, tworzenie skutecznych zespołów, a także własny, harmonijny rozwój. Jednak co najważniejsze – nie jest zarezerwowana jedynie dla tych, którzy mają do niej wrodzony talent. Można się jej nauczyć. Dlatego też przygotowaliśmy całodniowe szkolenie z zakresu inteligencji emocjonalnej (EQ) oraz technik radzenia sobie z emocjami.

Zakres tematyczny szkolenia:
I. Mechanizmy i źródła emocji
Z tego modułu dowiesz się w jaki sposób powstają emocje i dlaczego nasz emocjonalny system skłania nas do konkretnych zachowań i jak się przed nimi możemy ustrzec. Poznasz również zaskakujące atawizmy emocjonalne – źródła naszych podświadomych decyzji, których fundamentem stają się niekontrolowane emocje – oraz sposoby na to, jak sobie z nimi radzić.

II. Emocjonalne zachowania, komunikacja i procesy myślowe
Moduł ten wyposaży cię w umiejętności regulacji najczęściej pojawiających się emocji oraz prowokowanych nimi procesów myślowych. Dowiesz się w jaki sposób system emocjonalny wpływa na nasze społeczne role oraz budowanie relacji oraz poznasz narzędzia skutecznego rozwiązywania wielu relacyjnych problemów. Tutaj poznasz również proste i efektywne sposoby zmiany przekonań własnych i innych.

III. Zarządzanie emocjami
Tym razem wkroczysz w przestrzeń technik zarządzania emocjonalnym systemem i to zarówno w sytuacjach towarzyskich, czy prywatnych, jak i w kontekście zawodowym: budowania własnej kariery lub też zarządzania zespołem, rozwiązywania konfliktów oraz konstruktywnej współpracy. Dowiesz się dlaczego ludzie tak często poddają się emocjonalnym reakcjom i jak temu zaradzić.

PLAN DNIA:

10.00-13.30  (w tym 15 min. na przerwę kawową)
część pierwsza szkolenia

13.30 – 14.30
przerwa na lunch

14.30 – 16.00
druga część szkoenia

16.00-16.30
podsumowanie, puytania i odpowiedzi, rozmowa

Jarosław Gibas – socjolog, były dziennikarz i publicysta, obecnie nauczyciel. Prowadzi szkolenia i wykłady z zakresu inteligencji duchowej i emocjonalnej oraz mindfulness. Autor kilku książek obejmujących szeroko rozumianą tematykę rozwoju osobowości, zarządzania emocjami oraz psychologii transpersonalnej. Napisał m. in. „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 r.), „Święty spokój. Instrukcja obsługi emocji” (Sensus 2018), „Mantra ciszy” (Sensus 2019)
www.jaroslawgibas.com

Uczestniczy otrzymują:
materiały szkoleniowe
* świadectwa uczestnictwa
* notatniki, długopisy
* bufet kawowy

Lunch we własnym zakresie.

ZAPISY I INFORMACJE:
Dorota Mrówka
 biuro@fundacjahs.org

KOSZT:
397 zł

Potwierdzeniem rezerwacji miejsca na szkoleniu jest wpłata całej kwoty na konto organizatora.
Po zaksięgowaniu środków na koncie organizatora  otrzymują Państwo mailem potwierdzenie uczestnictwa w warsztacie. Osoby zainteresowane otrzymaniem faktury za udział w warsztacie prosimy o zgłoszenie tego mailowo.
Jeśli uczestnik rezygnuje z udziału do 14 dni przed rozpoczęciem szkolenia/warsztatu – otrzymuje pełny zwrot kosztów. Jeśli natomiast rezygnuje między 13 dniem, a dniem szkolenia włącznie – zwracamy kwotę pomniejszoną o 119 zł (co stanowi 30% wpłaty i równowartość poniesionych i nieodzyskiwanych kosztów organizacyjnych).