Warsztaty uwalniania emocji i poskramiania głosu, 2.2.br., Katowice

„Ugłośnienie” Warsztaty uwalniania emocji i poskramiania głosu

Jolanta Literska i Jarosław Gibas

2 lutego 2019
godz. 10.00-17.30

Strefa Dobry Start
ul. Dyrekcyjna 4/2
Katowice

Głos leczy, otwiera, cieszy. Twój głos to Twoja naturalna forma ekspresji, możesz nim wpływać na swój nastrój, na emocje, pogłębiać swoje doznania i budować więzi. Dźwięk ma także moc kształtowania materii, pod wpływem wibracji dźwięku fale na wodzie układają się w przepiękne wzory. A skoro nasze komórki w większości zbudowane są z wody ― możesz je poruszyć tak samo, jak taflę wody. Wibracje głosu mają leczniczy wpływ na organizm, na poziomie fizycznym, emocjonalnym i psychicznym.

Wyobraź sobie, że każdy może śpiewać, a nawet powinien, że głos to Ty ― Twoja siła i Twoja czułość. W ten jeden dzień odnajdziesz swój ton, pogłębisz oddech i zaśpiewasz niezwykły koncert czując moc wspólnego tworzenia.

Dla kogo są zajęcia?
Dla każdej osoby, która chce pracować ze swoim głosem.
To nie są zajęcia śpiewu – są to otwarte spotkania skierowane do wszystkich chętnych.

Czego się nauczę?
Wpływać za pomocą głosu na swoje samopoczucie
Otwierać czakrę gardła
Lepie wyrażać siebie i swoje emocje
Lepiej, pełniej mówić i śpiewać.

Zakres tematyczny warsztatu:
– głos jako nośnik emocji
– jakie mechanizmy wpływają na głos i jego barwę
– pozbywanie się napięć w ciele
– ćwiczenia oddechowe
– emisja głosu
– prawidłowa dykcja i artykulacja
– relaksacja przy dźwiękach gongów

Jola Literska – wokalistka, kompozytorka, autorka tekstów, związana z Górnym Śląskiem i jego kulturą. Buduje atmosferę koncertu lirycznym głosem o ciekawej barwie, który często traktuje jak instrument. Eksperymentuje ze śpiewem białym i wokalizą jazzową.
Dyskografia: Yoka – „Nadzieje ze szkła”, Van & Borner – „Miracles”, Jola Literska/Rafał Rękosiewicz – „Małe Rzeczy”, Jola Literska – „Protest Songs. Pieśni Lutra”. Współpracuje z Fundacją Hinc Sapientia, gdzie prowadzi swój autorski warsztat „Ugłośnienie” www.jolaliterska.pl

Jarosław Gibas – socjolog, były dziennikarz i publicysta, obecnie nauczyciel. Prowadzi szkolenia i wykłady z zakresu inteligencji duchowej i emocjonalnej oraz mindfulness. Autor kilku książek obejmujących szeroko rozumianą tematykę rozwoju osobowości, zarządzania emocjami oraz psychologii transpersonalnej. Napisał m. in. „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 r.), „Święty spokój. Instrukcja obsługi emocji” (Sensus 2018 r.)
www.jaroslawgibas.com

Uczestniczy otrzymują:
* notatniki, długopisy
* przekąski, woda, herbata

Lunch we własnym zakresie.

Prosimy uczestników o zabranie ze sobą luźnego wygodnego stroju i sportowych butów, a także szala/koca do okrycia podczas relaksu.

INFORMACJE I ZAPISY:
Magdalena Grządziel
magda@fundacjahs.org

KOSZT:
397 zł

Wpłat można również dokonywać przelewem na konto organizatora:
Fundacja Hinc Sapientia
Nr konta: 54 1140 2004 0000 3402 7687 5122
Tytuł przelewu: Imię i nazwisko, data i miejsce warsztatu
Warunkiem rezerwacji miejsca na warsztacie jest wpłata zaliczki 100 zł lub całej kwoty. Po zaksięgowaniu środków na koncie organizatora  otrzymują Państwo mailem potwierdzenie uczestnictwa w warsztacie. Osoby zainteresowane otrzymaniem faktury za udział w warsztacie prosimy o zgłoszenie tego mailowo: biuro@fundacjahs.org