Warsztat uważności i mindfulness dla dzieci,16.02.br., Warszawa

Warsztat uważności dla dzieciKidsMindfulness”

Jolanta Różewicz i Natalia Kawalec

czas:
16 lutego 2019
dzieci 3-5 lat: godz. 11.00-12.00
dzieci 6-9 lat: godz. 13.30.- 15.00
młodzież 10-14 lat: godz. 16.30 – 18.30
W grupach I i II jest przewidziany dodatkowy czas
na spotkanie z rodzicami zainteresowanymi tematem
(ok. 20 minut)

Klinika Rehabilitacji Sportowej Ortoreh
Warszawa,
ul. Wiktorii Wiedeńskiej 9a

Zapraszamy dzieci i rodziców na warsztat uważności realizowany w ramach projektu KidsMindfulenss. Głównym założeniem projektu jest pomoc dzieciom w odnalezieniu drogi do własnego wnętrza, indywidualnego potencjału, świadomych i współodczuwających zachowań poprzez umiejętność skupienia na chwili obecnej.

Stworzyliśmy przestrzeń dla najmłodszych, która będzie odpowiedzią na bolączki dzisiejszego społeczeństwa. Zajęcia umożliwią skupienie uwagi na tym co nas otacza przy jednoczesnym wsłuchaniu się we własne wnętrze i naturalną intuicję. Spotkania będą prowadzone w taki sposób, aby mały człowiek mógł rozwinąć swoją kreatywność, wyobraźnię, empatię i talenty. Pod fachową opieką dzieci nauczą się doświadczać barw świata wewnętrznego w taki sposób, aby w przyszłości mogły tworzyć nowy lepszy świat, w poszanowaniu wszystkich istot tu żyjących, a wszystko to poprzez bycie uważnym.

Korzyści z zajęć KidsMindfulness:
– słuchanie własnego wnętrza, intuicji
– skupienie uwagi
– wyciszenie
– poznanie własnych wartości
– poznanie własnych talentów, marzeń
– przeniesienie ze świata kreowanego przez internet i media do świata wyobraźni, indywidualnych przekazów, doświadczenie własnego wnętrza
– odnalezienie siebie w zewnętrznym chaosie

Warsztaty odbywają się w 3 grupach wiekowych: 3-5, 6-9 i 10-14 lat. Zajęcia przygotowane są stosownie do aktywności dzieci, ich zdolności poznawczych oraz stopnia samodzielności.  Optymalna ilość dzieci w  grupie to 10 osób.

Zapewniamy:
– maty, koce i poduszki
– instrumenty, zabawki
– nagłośnienie
– napoje

Dodatkowo przewidziano czas na spotkanie i rozmowę z rodzicami, którzy są zainteresowani tematem i chcą dowiedzieć się w jaki sposób mindfulness wpływa na rozwój dzieci.  Spotkanie trwa około 20 minut i odbywa się po zakończeniu części praktycznej dla dzieci.

Jolanta Różewicz – z wykształcenia prawnik z dyplomem MBA, zawodowo przez 10 lat była menadżerem. Obecnie prowadzi swoją działalność gospodarczą związaną z obsługą spółek prawa handlowego. Od wielu lat zdobywa wiedzę związaną z rozwojem osobistym i duchowym, ukończyła kurs MBSR Polskiego Towarzystwa Mindfulness, kończy Szkołę Trenerów Rozwoju Osobistego.
Marzy o stworzeniu centrum rozwoju osobistego i duchowego na terenie Wrocławia i innych dużych miast w Polsce, zależy jej na budowaniu nowej, lepszej rzeczywistości – pomostu do świata wartości opartych na miłości, tolerancji i szacunku bez względu na kolor skóry, narodowość czy wyznanie – z uwzględnieniem bardzo ważnej roli dzieci i młodzieży w budowaniu nowej przyszłości.
Szefowa projektu KidsMindfulness.

Natalia Kawalec – psycholog ze specjalnością psychologia zarządzania i marketingu, posiada uprawnienia pedagogiczne oraz podstaw dogoterapii. W wolnych chwilach poświęca się pasjom artystycznym takim jak fotografia, pisanie, czy odnawianie starych mebli. Miłośnik wszystkich niewinnych istot, w szczególności dzieci i zwierząt. Jak sama mówi: „Od dzieciństwa nosimy w sobie stosy kodów, traum i blokad, co nierzadko czyni nas nieszczęśliwymi istotami w skórze osób dorosłych. Aby zapobiec chorobie na jaką panuje współczesny świat musimy zwrócić się do dzieci, bo to właśnie w ich rękach jest nasza przyszłość. Jeśli będę mogła mieć wpływ na budowanie z nimi lepszego jutra, to chcę to robić.”

ORGANIZATOR:
Ewa Witek-Piotrowska
Klinika Rehabilitacji sportowej „Ortoreh”
tel 603 643 328
ewa.witek@ortoreh.pl

KOSZT:
Ceny uczestnictwa zostały zróżnicowana zw względu na długość trwania warsztatu: 78 zł (grupa najmłodsza), 119 zł (grupa średnia), 147 zł (młodzież).

Wpłat można dokonywać przelewem na konto organizatora zewnętrznego:
Klinika Rehabilitacji Sportowej Ortoreh
Nr konta: 97 1160 2202 0000 0001 0744 1302
Tytuł przelewu: Imię i nazwisko, data i miejsce warsztatu
Warunkiem rezerwacji miejsca na warsztacie jest wpłata zaliczki 100 zł lub całej kwoty. Po zaksięgowaniu środków na koncie organizatora  otrzymują Państwo mailem potwierdzenie uczestnictwa w warsztacie. Osoby zainteresowane otrzymaniem faktury za udział w warsztacie prosimy o zgłoszenie tego mailowo: biuro@fundacjahs.org