Warsztat „Wprowadzenie do medytacji” 2.06.br., Gdańsk

Warsztat „Wprowadzenie do medytacji”

Dorota Mrówka i Jarosław Gibas

23 marca 2019
godz. 10.00 – 17.30

Gdańska Akademia Twórczej Edukacji
ul. Azaliowa 14
80-177 Gdańsk

Zapraszamy na całodniowy, kameralny warsztat medytacyjny, na którym poznasz podstawowe techniki relaksacji, koncentracji oraz medytacji. Wszystkie proponowane przez nas praktyki mają świecki charakter, nie są związane z żadnym wyznaniem ani religią. Może wziąć w nich udział każdy, bez względu na światopogląd i wyznawane wartości.

Podczas warsztatu nauczysz się m.in. jak prawidłowo oddychać, jak nawiązać lepszy kontakt ze swoim ciałem i umysłem, jak wygląda prawidłowa pozycja medytacyjna, jak poradzić sobie z natrętnymi myślami i męczącymi emocjami. Poznasz także różne techniki medytacyjne, aby wybrać najlepszą dla siebie ścieżkę wewnętrznego rozwoju.

Medytacja jest jednym z najbardziej skutecznych metod pracy z własnym umysłem oraz doskonałym sposobem rozwoju osobistego. Pomaga radzić sobie ze stresem, lepiej rozwiązywać problemy, poprawia samopoczucie, pamięć i zdolności kognitywne. Warto zatem nauczyć się jak z niej prawidłowo korzystać. Warsztat kończy się koncertem na gongach „Sonic therapy”.

Dorota Mrówka
– Z wykształcenia teatrolog, przez wiele lat pracowała jako dziennikarz prasy codziennej i mediów elektronicznych. Dzisiaj eksploruje filozofię Dalekiego Wschodu oraz bada medytacje z różnych stron świata i stara się przełożyć ich mądrość na realia świata zachodniego, dzięki czemu mogą stać się bardzo przydatnym narzędziem w radzeniu sobie z codziennymi problemami. Prowadzi warsztaty medytacji i mindfulness, które są całkowicie neutralne światopoglądowo, nie związane z jakąkolwiek religią lub wyznaniem. Jest autorką książek: „Joga bez napinki” (Sensus 2016) i „Odczarować medytację” (Sensus w 2017).
Prowadzi bloga
www.zyciebeznapinki.pl
www.
dorotamrowka.com

Jarosław Gibas – socjolog, były dziennikarz i publicysta, obecnie nauczyciel. Prowadzi szkolenia i wykłady z zakresu inteligencji duchowej i emocjonalnej oraz mindfulness. Autor kilku książek obejmujących szeroko rozumianą tematykę rozwoju osobowości, zarządzania emocjami oraz psychologii transpersonalnej. Napisał m. in. „Pokonaj stres z Kaizen” (Sensus 2013), „Życie. Następny poziom. Coaching transpersonalny” (OnePress 2015), „Motocyklizm. Droga do mindfulness” (Sensus 2016), „Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych” (Sensus 2017 ), „Święty spokój. Instrukcja obsługi emocji” (Sensus 2018).
www.jaroslawgibas.com

Uczestniczy otrzymują:
* notatniki, długopisy
* bufet kawowy

Lunch we własnym zakresie.

Zapewniamy koce, maty i poduszki do medytacji. Prosimy uczestników o luźny, wygodny strój do praktyki oraz zabranie ze sobą dodatkowego koca, chusty, szala do przykrycia. Osoby, które nie są przyzwyczajone do siedzenia na poduszce, będą  miały do dyspozycji krzesła.

ORGANIZATOR:
Gdańska Akademia Twórczej Edukacji
Magdalena Grzonka
e-mail: magdalena_grzonka@icloud.com

KOSZT:
397 zł

Warunkiem rezerwacji miejsca na warsztacie jest wpłata zaliczki 100 zł lub całej kwoty. Po zaksięgowaniu środków na koncie organizatora otrzymują Państwo mailem potwierdzenie uczestnictwa w warsztacie.