wydawnictwo

Wydawnictwem Fundacji Hinc Sapientia jest Instytut Tathata.  Ma on na celu publikację książek, poradników itp. z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, a także nagrań audio/video, w tym także muzyki do medytacji i relaksacji.

PUBLIKACJE:

Płyta „Meditat’YO”

Druga płyta YO, poświęcona jest 7 czakrom związanym z tradycją jogi. Każdy utwór nawiązuje do charakteru konkretnej czakry, wykorzystuje również przypisaną jej mantrę. Kompozycje oraz samo wykonanie oddają dodatkowo cechy żywiołów, z którym związane są kolejne czakry.
Zapętlenie utworu pozwala na 20 minutową medytację, wspieraną odpowiednią częstotliwością dźwięku. W nagraniu płyty udział wzięli: Jolanta Literska oraz Jarosław Gibas. Za stronę wizualną odpowiada Anna Kamieniak.

Calm&relax

Projekt audio-video, na który składają się kompozycje oraz obrazy o charakterze relaksacyjnym. Godzinne nagrania przygotowane zostały w taki sposób, by skutecznie wyciszać i uspokajać, ułatwiać zasypianie oraz przywracać wewnętrzną równowagę.
W realizacji nagrań udział biorą: Dorota Mrówka oraz Jarosław Gibas. Nagrania publikowane są w platformie You Tube.

Płyta „Mantras from 7 sides of the world”

Zrealizowana w ramach projektu YO jest płyta „Matras from 7 sides of the world”. Zawiera 7 oryginalnych mantr w nowoczesnych aranżacjach. Pochodzą z całego niemal świata – jest tu mantra wbuddyjska, hinduska, żydowska, słowiańska, celtycka, rdzennych ludów Ameryki Północnej oraz chrześcijańska. Dodatkowo powstał teledysk, który promuje płytę. W nagraniu płyty udział wzięli: Jola Literska, Jarosław Gibas, Andrzej Rusek. Autorem videoklipu jest Michał Kopaniszyn. Za stronę wizualną odpowiada Anna Kamieniak.

Książka  Jarosława Gibasa „Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy”

„Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy”  zawiera m.in. narzędzia pracy z obszaru modelu transpersonalnego. Skierowana jest do psychologów, coachów, psychoterapeutów, wszystkich, którzy chcą zgłębić transpersonalne techniki w pracy ze swoimi klientami, jak i do tych, którzy chcą skorzystać z idei transpersonalnej we własnym rozwoju. Premiera wydawnicza: 17 stycznia 2018 roku.