Zarządzanie emocjami – szkolenie video

Szkolenie video „Zarządzanie emocjami”

prowadzi:
Jarosław Gibas

Zarządzanie emocjami nie polega na tym, by je odrzucać i ich nie odczuwać. To, że się w nas pojawiają, to naturalny proces, na który najczęściej zresztą nie mamy wpływu. Złość, irytacja, lęk czy rozdrażnienie są stałym elementem gry zwanej życiem. Wszyscy ich doświadczamy i zagraża nam nie to, że się pojawiają, ale wyłącznie to, czy pozwolimy, aby przejęły nad nami kontrolę.

Zarządzanie emocjami to proces odzyskiwania kontroli nad własnym systemem emocjonalnym i jednocześnie zdobywanie umiejętności diagnozy oraz poskramiania emocji innych ludzi. Mamy prawo sobie z tym nie radzić, bo żaden oficjalny system edukacyjny nie wyposażył nas w takie umiejętności. Ale warto to zmienić.

Zarządzanie emocjami może w znacznym stopniu podnieść jakość naszego życia: prywatnego, zawodowego oraz relacyjnego. Korzyści z opanowania takich umiejętności są ogromne, co potwierdzają uczestnicy naszych szkoleń. Dlaczego zatem nie spróbować samemu jak to działa? Dlaczego nie skorzystać z tej wiedzy i nie ułatwić sobie życia?

Eksplorowanie świata emocji, zarówno własnych, jak i tych, którymi kierują się inni ludzie, może być fascynującą przygodą poznawania ukrytych, jakże jednak istotnych mechanizmów odpowiedzialnych za nasze reakcje, współdziałanie z innymi ludźmi oraz relacji, którą budujemy z samymi sobą.

Zapraszamy na szkolenie oferujące wiedzę z obszaru inteligencji emocjonalnej oraz techniki i narzędzia zarządzania emocjami. Kilka godzin Twojej uwagi zogniskowanej na emocjonalnym świecie może być niezwykle cenną inwestycją, przynoszącą nie dające się przecenić życiowe profity. Korzyści jest zbyt wiele, by mogły ujść Twojej uwadze.

Czego się nauczysz podczas szkolenia?

Znajomość technik zarządzania emocjami przynosi bardzo wiele korzyści. Na szkoleniu dowiesz się:

• w jaki sposób powstają emocje
  • dlaczego nasz emocjonalny system skłania nas do konkretnych zachowań
  • jakie są źródła naszych podświadomych decyzji-
  • w jaki sposób system emocjonalny wpływa na nasze społeczne role
  • w jaki sposób system emocjonalny wpływa na budowanie relacji
  • jakie są narzędzia skutecznego rozwiązywania wielu relacyjnych problemów
  • jakie są najbardziej efektywne sposoby zmiany przekonań własnych i innycha ponadto:
  • odzyskasz wewnętrzny spokój, a mocje przestaną mieć nad Tobą kontrolę
  • nauczysz się lepiej radzić sobie w trudnych sytuacjach
  • będziesz skuteczniejszy w działaniu, ponieważ zdobędziesz zdrowy dystans do niespodziewanych wydarzeń
  • unikniesz popełnienia wielu błędów wynikających z działania pod wpływem emocji
  • uzyskasz prawdziwą wewnętrzną wolność
  • zaczniesz kierować swoim życiem w sposób świadomy i zgodny z tym, co uważasz za słuszne.

ZOBACZ BEZP ŁATNY FRAGMENT:

Zapraszamy na naszą platformę szkoleń video. Jeśli chcesz wziąć udział w kursie, kliknij w link: EMOCJE. Cena kursu wynosi 250 zł.