o nas

Fundacja Hinc Sapientia powstała w maju 2017 roku. Jej głównym celem jest podnoszenie świadomości, promocja harmonijnego życia oraz rozwój osobisty – w tym także rozwój inteligencji emocjonalnej i duchowej. W ramach działalności statutowej organizujemy warsztaty i szkolenia, wydajemy książki oraz publikujemy wykłady i szkolenia video.

Realizujemy swoje cele poprzez klika projektów:

Instytut Tathata – wydawnictwo; ma na celu publikację książek, poradników itp. z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, a także nagrań audio/video, w tym także muzyki do medytacji i relaksacji.

Ośrodek Medytacji Świeckiej – zajmuje się popularyzacją oraz nauką technik mindfulness i medytacji, nie jest związany z żadną doktryną religijną i światopoglądową.

KidsMindfulness – skierowany jest do dzieci i młodzieży oraz rodziców; uczymy tu w formie zabawy sztuki uważności, skupienia na chwili obecnej, technik relaksacyjnych i oddechowych.

Platforma szkoleń video – szkolenia video z zakresu inteligencji emocjonalnej i duchowej, mindfulness, medytacji, a także szeroko rozumianego rozwoju wewnętrznego; dostępne są pod adresem: akademia.fundacjahs.org

Model transpersonalny – szkolenia i kursy poświęcone pracy z modelem transpersonalnym, skierowane zarówno do specjalistów – terapeutów, coachów, psychologów, jak i osób chcących lepiej radzić sobie z problemami dnia codziennego.