projekty

Fundacja Hinc Sapientia w ramach swojej działalności statutowej realizuje projekty, które mają na celu popularyzację różnych form rozwoju, samodoskonalenia oraz wzrostu świadomości. Część z nich realizowana jest pro bono.

NASZE PROJEKTY:

Dzień otwartych drzwi „Przestrzenie”

Projekt pro bono mający na celu prezentację działań naszej fundacji. W programie całodziennej imprezy przeprowadziliśmy warsztaty medytacji, budowania relacji, pracy z głosem i emocjami, odbył się także wykład „Przestrzenie rozwoju” oraz koncert „Mantra chillout”.

Partnerzy projektu: Upraszczanie oraz Dom Kultury KADR.

Bezpłatny warsztat „Medytacja ponad dachami miasta”

2-godzinny warsztat na dachu DH „Supersam”. Medytacja ponad miastem, pod gołym niebem, w przestrzeni miasta. Skierowany do osób, które chcą nauczyć się medytować oraz tych, które chciałyby praktykować uważność ponad dachami, z cudowną panoramą Katowic w tle.

Współorganizatorami warsztatów są: Dom Handlowy „Supersam”, Calypso Fitness Katowice

Bezpłatne warsztaty medytacyjne dla pacjentów „Ciało – Umysł – Zdrowie”

Cykl 8 warsztatów medytacyjnych przeznaczony jest dla osób chcących poznać techniki medytacji oraz relaksacji, które pomogą im zarówno podczas walki z chorobą, jak i w późniejszej rekonwalescencji. Uczestnicy warsztatów uczą się technik mindfulness, oddechowych, relaksacyjnych oraz poprawiających koncentrację.

Dzień z medytacją

Projekt pro bono skierowany do wszystkich, którzy chcieliby dowiedzieć się czym jest medytacja oraz jakie korzyści z niej wynikają. Podczas całodziennej imprezy poznać można rozmaite techniki medytacyjne, ćwiczenia mindfulness, techniki oddechowe i relaksacyjne.

Książka  Jarosława Gibasa „Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy”

„Model transpersonalny. Podręcznik warsztatowy”  zawiera m.in. narzędzia pracy z obszaru modelu transpersonalnego. Skierowana jest do psychologów, coachów, psychoterapeutów, wszystkich, którzy chcą zgłębić transpersonalne techniki w pracy ze swoimi klientami, jak i do tych, którzy chcą skorzystać z idei transpersonalnej we własnym rozwoju. Premiera wydawnicza: 17 stycznia 2018 roku.